Fars dag.

Farsan. När jag droppade förbi och gjorde en spontanvisit häromdagen så stod du och gjorde i ordning två stora stycken lammkött som skulle in i ugnen. Du stod lite lätt böjd över arbetsbänken i köket, jag tittade på dig och tänkte: Det är nu det börjar på riktigt. Jag märkte det på din hållning. Du börjar bli något som jag aldrig trodde att just du skulle kunna bli: Äldre. Att bli äldre, är för många varken roligt eller bra. Men du har gett mig en annan bild. Det är fina saker som jag har märkt hos dig. Du har mjuknat.
Kanske började det för länge sen när du sa något jag aldrig kommer att glömma. Du sa: När du gör något, med en god intention och stark vilja och lyckas med det du vill åstadkomma. När du gör detta och du märker att människor – både nära och såna du kanske inte alls känner – blir irriterade på dig eller gör motstånd. Kom ihåg. Det handlar bara alltid om en sak: Du vågade. Dom gör det aldrig.
När du såg mig stå i köket, häromdagen, sa du: Ah! Vilken tur att du kom. Lukta på det här köttet.
Jag: Det luktar bra.
Du: Du vet ju att jag inte har något luktsinne. Blev osäker på om det här köttet fortfarande var okej, men det måste det vara jag köpte några kilo igår.
Jag: Det är lugnt farsan, det blir bra.
Du: Ja, fy fan. Det här kommer att bli en akho sharmouta till en stek!
Jag: Haha!
Nej, farsan, det kommer aldrig vara över för dig. Du må bli äldre, men du kommer aldrig att bli gammal. Grattis på fars dag min älskade jaba.
Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email