Varför jag tycker om Malmö.

Står i smockad kö på Abdos (ett grossistställe för vanliga människor, bra priser, fast köp inte frukt och grönt där, utan ALLT annat som finns där, för där finns verkligen ALLT. Till bra priser. Lide getto).
Hur som helst. Står där i kön och det är mycket: ”Jalla habibi, khalisna min hon, ya zalame, mashi-ha, jalla…” (Kom igen nu, låt oss bli klara här snabbt mannen, låt gå så vi kan dra härifrån, typ). Jag packar upp mitt varuberg och kassören börjar blippa och jag ska ta några påsar.
Böjer mig ner. Damen bakom mig, böjer sig också ner, fram, mot mig. Fast utan att ta några påsar. Märkligt ögonblick. Hade jag varit galen skulle jag tro att hon ville kyssa mig.
Hon viskar: Do, var den inte do som hadde sloja?
Jag: Eh, ja. Jo, det hade jag.
Hon: Ja.
Jag: Ja.
Hon: Ja. So va hende?
Jag: Alltså på riktigt, ser det ut som att jag har tid att berätta det, just nu?
Hon: …
Jag: …
Hon: Det er sant. Det gor inget. Nesta gong.
Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email