Detta med att jobba tidigt…

… har jag upptäckt är nice av flera anledningar. En av dom: Man slutar tidigt också. Och helt galet också vad man kan hinna mellan 6.00-11.30. Jag har åkt runt lite mer än halva Malmö tillsammans med malmöprofilen och Raoul Wallenberg-pristagaren Siavosh Dirakhti, som också var en av få som fick träffa Obama one on one, som genom tre stopp fick berätta om sitt Malmö och numera också Staffanstorp där han arbetar på en fritidsgård. Roligt och otippat att få hänga med honom tre timmar en onsdagmorgon så här. Till FM, ett program som går på P4 Malmöhus mellan 9.30-13.00 var jag förbi ett bageri som ligger i ett industriområde, nästintill Rosengård. En institution! Ett ställe där det säljs mana’ish (arabiska pizzor kallar jag dom) med ost, za’tar, köttfärs, chili och piroger fyllda med kött eller spenat, som bakas på direkten, säljs över disk. Det ser ut som ett minigarage utifrån. Men är ett bageri. Doften. Doften! Stället är inte stort inuti heller. Vitt kakel, tre män som bakar på. Jag älskar såna ställen. Och alla bara käkar. Mitt under min direktsändningen fylldes stället av män. Fick knappt plats. Jag frågade: Vart är alla kvinnor då? En man svarade med ett leende: Under dagen är det mest vi killar som jobbar som kommer hit och tar oss ett snabbmål, kvinnorna brukar mest komma förbi här på eftermiddagen. Otaliga koppar te hälls upp, Ayran (en yoghurtdryck) plockas ur kylen. Samma man som svarat på frågan insisterade sen på att bjuda mig på en pirog. Klart jag inte kunde tacka nej.

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email