Lat.

Det blev kallt, som i ett slag, här nere i smutsiga söderns Malmö. Har gått omkring och frusit för att jag inte orkat ta mig an det tråkigaste jag vet: Att köpa vinterskor. Dom är klumpiga och dom är dyra men, och jag vet, likväl underbara när man väl fått tag i ett par som man gillar. Jag lyckades med detta igår! Efter att ha provat ALLT fodrat som fanns i affären. Linh som jobbade i skobutiken, ja vi började kalla varandra för våra förnamn för att vi hann ju typ bli kompisar, vilket säger något om hur länge jag blev kvar i butiken. Eller vet du vad, man kan till och med säga att vi blev mer än kompisar, Linh blev projektledare för projektet: ”Hjälp Nadia hitta vinterskor”.

Och så ÄNTLIGEN hittade vi en sko jag tyckte om. Men. Den satt för trångt.

Linh: Okej… Så. Nu har vi kommit till en punkt där vi båda förstår att det ju egentligen bara finns en sko i butiken som du ska ha. Den passar dig och din stil och dina behov. Men den är för liten i storleken.

Jag: Ja…

Linh: Och vi har inte någon större variant i butiken. Ska kolla vart en kan finnas. Ah! Det finns ett par på Emporia.

Jag: Åh nej.

Linh: Vaddå?

Jag: Pallar inte åka dit.

Linh: Vi är på Triangeln nu. Emporia ligger bara en station bort med tåg, som går hela tiden. Det är inget jobbigt.

Jag: Men kan ni inte försöka få hit dom på något sätt?

Linh: Jag kan ringa och fråga.

Jag: Tack.

Linh: Nej… Det gick inte.

Jag: Okej… Det får bli imorgon.

Linh: Vi kan lägga in skon åt dig, men det är synd om du inte köper dom nu när du hittat ett par efter att ha provat runt så mycket. Åk dit bara.

Jag: Du tycker att jag är lat va?

Linh: Ja. Lite. Faktiskt.

Jag: Haha! Okej. Jag åker.

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email