Radioliv.

Idag har jag varit programledare för Morgon i P4 och det var otroligt roligt att sända radio idag. Sagal Hussein Omar var bästa sidekick och så hade vi två väldigt trevliga gäster. En samhällsanalytiker från Region Skåne, Simon Sköld, som vi pratade med om denna veckas tema: FLYTT. Han berättade liter mer ingående om våra skåningars flyttvanor. Så var det världspremiär för Benny Hults låt Angel. Han kom med låten på en CD-skiva, det är inte ofta det är så färskt! Det var SÅ roligt att träffa honom och höra hans tankar om sin musikaliska resa. Han kom ju tvåa i talangtävlingen X-Factor!

Efter sändning är det alltid så att vi brukar gå in i köket och ta oss något att äta, vi börjar ju vid 5 på morgonen redan och vid 10 är man riktigt hungrig. Och där i köket träffar man alltid fler intressanta människor. Gäster som ibland ska in i programmet FM som sänder efter oss. Den här morgonen satt det en mamma, pappa, deras dotter som kommit med en barnvagn där det låg en liten gullig bebis. Det visar sig att detta är Pierre Douhanes familj. Hela familjen har kommit för att vara med som ett moraliskt stöd, när systern Petra ska berätta om uppropet: ”En kalsong för Pierre”. 27-årige Pierre Douhane dog efter många års kamp mot narkotikamissbruk och hemlöshet. Det var inte så länge sen, så jag beundrar verkligen den här familjens styrka – att bara komma hit och berätta om brodern och sonen är stort. Men att de startat detta upprop som handlar om att samla in underkläder och nu när det kallt, långkalsonger till hemlösa, det är enormt. Många som skänker kläder till de som inte har, skänker ofta ytterkläder, byxor och tröjor men inte det man har närmast kroppen. Så det är detta som familjen har dragit igång, i all sorg. Fantastiska, starka människor.

Efter intervjun, och precis innan dom skulle gå spelades Up where we belong med Joe Cocker & Jennifer Warnes i kökets radio. Då säger Pierres far, med tårar i ögonen: Det är otroligt. Vi spelade den här låten på Pierres begravning.

http://www.youtube.com/watch?v=OjGoJFgI71I

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email