Ett salladshuvud om dagen håller doktorn borta.

Den som känner mig väl vet detta om mig – jag pratar ofta och mycket om vad jag börjat äta mer av och vad jag slutat äta. Ska direkt säga: Det handlar inte om att jag säger åt andra vad dom ska eller inte ska stoppa i sig. Det handlar inte heller om dieter som jag tänker nödvändigtvis ska leda till viktminskning. Och man ska veta, vad det är som gäller förändras hela tiden! Men för mig handlar det om en slags experimentlusta OCH att finna svaret på den här frågan: Vilken mat och vilket sätt passar just mig och min kropp bäst? För att kompensera för den o-rutin som jag lever i år ut och år in, men också för att hålla energin uppe och magen i god form. För några månader sen slutade jag därför att dricka kaffe. Har i och för sig aldrig varit en jättekaffedrickare, men ändå. Vilken skillnad det gjorde. Ibland så unnar jag mig en liten smakis bara för att det är gott, och vet ni, då är det verkligen gott också. Men så pratade jag med min mamma på telefon för några veckor sen och vi snackade än en gång mage och hon sa: ”Ät ett salladshuvud om dagen. Det kommer att göra enorm skillnad för din mage.” Ni har kanske hört den på engelska: ”An apple a day, keeps the doctor away!” Jag tror att den på riktigt också stämmer. Men tillbaka till salladshuvet då.

Min mamma är en äkta palestinsk bonde och jag älskar att hon kör på devisen att man äter sig frisk ifrån allting. Tänkte att det skadar ju inte att testa. Och nu har jag ätit ett salladshuvud om dagen ungefär en vecka. Och jag mår faktiskt… Bättre. Mycket bättre.

Så – skippa kaffet och käka ett salladshuvud om dagen. Isbergssallad. Hör av dig om hur det går! Go fredagskväll på er!

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email