Hellre för än emot

Vi fick ju höra den inte så upphetsande nyheten att någon målat massor av svastikor på Stockholms moskés portar. Och uppgivet konstaterades det på många ställen hur illa det börjar bli i Sverige. Men så idag vaknade jag av den underbara nyheten att det lämnats blommor utanför både Stockholms moské och en lapp där det stod:

”För varje hatbrott finns det en blomma. Varje attack mot er är en attack mot Sverige. Vi står tillsammans”. Läs mer om den så kallade ”blomster-attacken” i dagens Metro.

Får mig att tänka på min devis som jag är så stolt över att ha, men glömmer att leva efter ibland. Det är bättre att jobba FÖR något än EMOT något. Blommorna, som lades utanför moskén och några andra kyrkor som också klottrats ner med hakkors, säger mer om vad för typ av samhälle blomsterhjältarna vill vara med att skapa än 10 debattartiklar där hakkorsen fördöms. Färre ord och mer positiv aktion, är kanske ytterligare en devis att lägga till den som redan finns? Love, peace and flowers gott folk!

Skönt förresten att få påbörja nya året på riktigt imorgon. Nu ska jag lägga mig! Godnatt.

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email