Bevara vanan…

… så bevarar vanan dig.

Det är någon klok person som har sagt detta till mig någon gång och det har fastnat. Inte så att min periodvis svaga karaktär hjälper mig att leva efter detta motto, men ändå. Det är kanske just därför som jag tycker om detta motto så mycket. Det förklarar en god konsekvens av en enkel livsregel. Så det har jag bestämt ska vara mitt 2014:s ideal. En sån grej är att jag har bestämt mig för att skriva ett inlägg i den här bloggen åtminstone en gång om dagen. Med tanke på allt jag har i mitt huvud som jag gärna skriver av mig och delar med mig med er av, så är det egentligen lite med ett inlägg – men livet tillåter inte mer text just nu. Mellan att vara på radion tidig morgon, komma hem till ett litet familjeliv med allt som ska fixas och donas med så får man vara glad för det lilla extra man hinner med. Oftast lyckas jag vara just nöjd med det lilla, det hör till den förändrade livsinställningen som följde med i alla fall när jag blev förälder.

Men en sak som jag har funderat kring mycket som helt sätts ur spel när man blir mamma eller pappa – det är förmågan att hålla någon slags kontinuitet kring en god vana vid liv. Jag hade som sagt det redan svårt med det innan jag fick barn. Och toppa det med paradoxen att både du och din familj mår bättre av om det finns vanor. Eller rutiner. Alla vet om det, i perioder bara så svårt att få till. Men nu har jag som sagt satt upp några mål här. Ett inlägg om dagen, för att det är fint att skriva och ha kontakt med er som läser. Jag blir lite stolt. För jag är rätt trött nu… Ändå sitter jag här och fortsätter knappa. Beror nog på energin jag fick av Lunda-karnevalsgeneralen Fanny Ramel som jag sände radio med den här morgonen. Hon visade oss sitt Lund. Det var riktigt trevligt att lära känna henne.

Efter det åkte jag ut till Malmö och Burlöv Golfklubb och träffade det jag tror måste vara Skånes gladaste pensionärer. Tala om att den goda vanan bevarar en. I ur och skur golfar dom, bara det inte snöar. Gott liv!

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email