Alltså skånskan. Haha!

Har varit så stolt över mig själv, över hur väl jag har bevarat min skånska trots nästan 11 år i exil. Skånska vänner som träffar mig är lika stolta, dom bara: Tänk att du inte gav med dig. Du säljer inte ut! Men nu måste jag erkänna, att okej jag kanske har bevarat min skånska, men på insidan är jag nog lite förändrad. När jag går runt på stan, eller shoppar, eller lyssnar på den radiokanal som jag numera också jobbar för (P4 Malmöhus) – det går inte en dag då jag inte vill börja garva. Högt. Alltså skånskan!!! Vilken jävla dialekt. Jag älskar den av hela mitt hjärta, men jag undrar om dom som pratar sån riktigt bred skånska fattar hur dom låter. Det är som att jag har fått någon slags märklig distans som gör att jag helt plötsligt hör allting objektivt. Det är fascinerande.

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email