Måste-titta-på och måste-lyssna-på.

Min sanning med Cecilia Uddén, skynda att kolla på detta avsnitt med en av Sveriges Radios största och viktigaste radioröster. Korren som tar oss med till Mellanöstern och har gjort det och bland annat också till USA i omgångar under de senaste 20 åren och vars språk och journalistiska approach inspirerar mig oerhört, får vi inte bara se utan också höra i en timme. Magiskt.

Jills Veranda, vår svenska countrystjärna Jill Johnsson har gjort någons slags kulturemigration till countryns rötter i Nashville där hon numera har ett hus dit hon bjuder in artister från Sverige som får komma och upptäcka den amerikanska södern och göra ett djupdyk i countryn på olika sätt. Det är lätt gästerna som gör programmet Titiyo, Kakan Hermansson och nu senast oväntade gästen rapparen Skizz. Här i en låt tillsammans med Timbuktu och Eye n’I. Kärlek, funk och solidaritet! Jag blir helt varm i kroppen när jag hör den här låten. Den är 90-tal för mig, allt jag älskar med den känsla jag hade precis när jag hade upptäckt hiphop genom storebror. Som min man M sa, den här låten hade kunnat komma ut i Sverige på 90-talet, men vi var inte där då.

På tal om bästa Timbuktu. Hör senaste släppet, tunga låten Spring.

 

Facebook0Twitter0Google+0LinkedIn0Email